Waarom verduurzamen?

Nederland gaat voor een klimaatneutrale toekomst met duurzame energie en een circulaire economie. Door uw vastgoed te verduurzamen, zet u ook een belangrijke stap richting een mooie, milieuvriendelijke wereld. Maar ook uw bedrijf en klanten hebben baat bij duurzaam en gezond vastgoed.

Waarom verduurzamen - grote foto (1)

Vastgoed verduurzamen: voor klant, bedrijf en wereld

Vastgoed verduurzamen: waarom zou u hier werk van moeten én willen maken? Wij zijn ervan overtuigd dat een gezond vastgoedportfolio onmisbaar is voor een toekomstbestendig bedrijf in een duurzame wereld. Daarvoor hebben we een aantal redenen: de Vier van Pleijsier: 
Reden 1

Regelgeving en certificering

Wettelijke vereisten

De overheid stelt steeds strengere eisen op het gebied van energie-efficiëntie en milieuprestaties van gebouwen. Denk aan het verplichte energielabel C voor bedrijfspanden. Door te investeren in verduurzaming, voorkomt u boetes en beperkingen op de verhuur of verkoop. Wij helpen u om aan deze regels te voldoen.  

 

Certificeringen

Duurzaamheidscertificeringen, zoals LEED (Leadership in Energy and Environmental Design) of BREEAM (Building Research Establishment Environmental Assessment Method), laten zien dat u voldoet aan de regelgeving, maar zetten u ook in de markt als milieuvriendelijk en duurzaam. 

Vermindering van CO2-voetafdruk

Door uw vastgoed te verduurzamen, kunt u actief bijdragen aan het verminderen van uw ecologische voetafdruk en impact op het milieu. Daarmee neemt u zichtbaar uw maatschappelijke verantwoordelijkheid. 

 

Groen imago

Steeds meer consumenten, huurders en investeerders geven de voorkeur aan bedrijven die verantwoordelijk omgaan met het milieu. Het tonen van betrokkenheid bij duurzaamheid draagt dus bij aan een positief imago voor uw organisatie en levert u een concurrentievoordeel op. 

Reden 2

Maatschappelijke verantwoordelijkheid

Reden 3

Energie- en kostenbesparing

Financiële besparingen

Een duurzaam gebouw betekent efficiënter gebruik van energie en grondstoffen en aanzienlijke kostenbesparingen op de lange termijn. Door energie-efficiënte maatregelen te implementeren, zoals verbeterde isolatie, kunt u uw energierekening aanzienlijk verminderen.  

 

Duurzame energiebronnen

Met het installeren van duurzame energiebronnen, zoals zonnepanelen en warmtepompen, wordt u minder afhankelijk van fossiele brandstoffen, maar kan ook zorgen voor een stabiele en duurzame energievoorziening. Zo bent u minder afhankelijk van schommelingen op de energiemarkt. 

Toekomstbestendig gebouw

Het renoveren van een bestaand pand is financieel aantrekkelijker dan nieuwbouw, omdat u kunt besparen op bijvoorbeeld materiaal- en bouwkosten. Bovendien is renovatie minder schadelijk voor het milieu, bijvoorbeeld omdat er minder (nieuwe) materialen nodig zijn.

 

Waardeverhoging

Het vastgoedlandschap verandert snel en duurzaamheid is de norm geworden. Door te verduurzamen blijft uw bedrijf relevant en aantrekkelijk voor huurders en investeerders die kijken naar lagere kosten en een lagere milieu-impact. Kortom, u vergroot de waarde van uw vastgoed op de markt.

 

Aantrekkelijke investering

De overheid en financiële instellingen bieden stimuleringsmaatregelen, subsidies en gunstige financiële regelingen voor duurzaamheidsprojecten. Dit maakt het investeren in verduurzaming financieel aantrekkelijk. Wij helpen u graag bij het vinden van deze regelingen. 

Reden 4

Toekomstbestendigheid en waardeverhoging

Pleijsier Vastgoed Verduurzaming: van Advies tot Uitvoering

Een duurzaam vastgoedportfolio is dus goed voor uw bedrijf, uw klanten en de wereld. En of u uw vastgoed nu vanuit een duurzame visie of om financiële of praktische vastgoed wilt verduurzamen, Pleijsier Vastgoed Verduurzaming is uw partner.

Wij begrijpen het nut én de noodzaak van vastgoedverduurzaming en bieden uitgebreide oplossingen voor de Nederlandse markt. Van A(dvies) tot en met Z(orgeloze uitvoering). Onze experts staan klaar om u te begeleiden bij het realiseren van uw vastgoedportfolio van morgen.